Contact info:
Frank Slootweg
J W de Visserwei 12
9001ZE Grou
Nederland
+31 6 51737098
mail CadArt
Bedrijf is opgeheven.
Hoofdafmetingen:

L.O.A. 8 meter
L.W.L. 8 meter
B.O.A. 2,2 meter
Diepgang 0,32/0,7 meter
Waterverplaatsing 1,9 ton
CE categorie C1
Aantal personen 4
maximum snelheid 40kn *
motorvermogen 170-220 pk

* de maximale snelheid wordt bepaald door motorvermogen, golfhoogte en weersinvloeden

Elegance, een tikkeltje klassiek, snelheid, high end materialen, een perfecte afwerking en comfort dat niets te wensen overlaat, dat is de beste omschrijving van de EvolutionI (one). Dit ontwerp heeft het allemaal.

De EvolutionI is een poweryacht, ontworpen en gebouwd in Nederland door een gerenommeerde werf.
Waar u ook vaart, menigeen zal blijven staan en ervoor omkijken. Het ontwerp is geïnspireerd door, naar mijn mening, de mooiste sportauto ooit ontworpen.
Het merk en type noem ik niet, maar de liefhebber zal de lijnen zeker herkennen. Voor wie het niet direct herkent wil ik wel een tipje van de sluier oplichten: in 1961 werd ze voor het eerst gepresenteerd op de Autosalon van Geneve.

Vloeiende simpele lijnen sieren ook dit nieuwe ontwerp.
Het jacht is 8 meter lang, heeft een waterverplaatsing van een kleine 1900 kg (dwt) en is berekend op een maximale snelheid van maar liefst 40 knopen* en biedt plaats aan 4 personen in luxe geveerde seats.
Het onderwaterschip is specifiek ontworpen om zo min mogelijk weerstand te bieden aan het water door de bijlsteven en geoptimaliseerd om snel en makkelijk in plané te gaan door de uitgekiende trimvlakken.
De constructie wordt uitgevoerd in een licht, maar oersterk materiaal: Advanced Bamboo Composiet.
Dit materiaal zal worden ingekapseld door een epoxy/glasvezel laag welke nog verder zal bijdragen aan deze oersterke constructie.

Voor voldoende vermogen zorgt de ingebouwde Volvo-Penta DPS D3-220*.
Deze bijzonder efficiënte aandrijving zorgt daarnaast voor een goede trim en draagt bij aan uitstekende stuureigenschappen.
De motor is uitstekend te bereiken door het grote luik in het zonnedek en uw duik- of waterski-uitrusting bergt u eenvoudig goed op via het luik in het voordek.
Uiteraard is het jacht geheel in stijl voorzien een mahonie stuurwiel, airco, electrisch bediende ramen, glazenkast met koeler en geïntegreerd 'linnen' dak.
Ook de bijpassende RVS/teak loopplank wordt standaard bijgeleverd.
De keuze voor de materialen, kleur en afwerking zal vanzelfsprekend geheel in overleg met u worden uitgewerkt.
Verder heeft de EvolutionI alle controls en systemen die overzicht en controle bieden over alle functies van het jacht.
De geïntegreerde navigatieverlichting van Lopolight(ook gebruikt op de meest luxe megajachten) zorgen ook 's nachts voor een veilige vaart.
De classifictie C1 maakt het mogelijk dit jacht ook in de kustwateren te gebruiken